Workshop Het Interviewgesprek

Geschreven in door Anneke Nunn0 reacties

Georganiseerd door: Brigit Kooijman

Datum en tijd
18 mei 2017
09:30 - 17:30 uur

Locatie
Zaaltje Merlijn
Hasselaersplein 35
Haarlem


Ben je tekstschrijver/journalist en zou je meer uit je interviewgesprekken willen halen? Meer de diepte in, sneller tot de kern komen om uiteindelijk een pakkender, scherper, informatiever verhaal te kunnen schrijven? Goed interviewen is minder moeilijk dan je denkt. Met de juiste voorbereiding en een duidelijk beeld van je eigen rol als interviewer, zodat je de regie houdt en alles durft te vragen wat je wil weten, ben je al een heel eind.

Over de workshop
Aan het eind van deze intensieve trainingsdag heb je er vertrouwen in dat je na een gesprek altijd thuiskomt met een verhaal. ’s Ochtends bespreken we de Tien Geboden van het interviewen, de do’s en don’ts. Er is veel ruimte voor vragen van deelnemers en voor het uitwisselen van interviewervaringen. ‘s Middags train je je interviewvaardigheden aan de hand van praktische opdrachten. Zo krijg je een beter beeld van waar je sterke punten liggen en wat je nog moet oefenen.

Over Brigit Kooijman
Brigit Kooijman is freelance journalist en heeft zo’n twee decennia ervaring als interviewer bij onder meer de Volkskrant, NRC Handelsblad en NRC Next. Momenteel werkt ze aan haar non-fictiedebuut, dat volgend jaar zal verschijnen bij uitgeverij Balans.

Kosten
De kosten bedragen normaal gesproken € 195,- (btw niet van toepassing). Ben je aangesloten bij Tekstnet, dan betaal je € 170,-.
Koffie, thee en lunch zijn inbegrepen.

Aantal deelnemers
Minimaal 4, maximaal 8.

Aanmelden of meer informatie

Wil je je aanmelden of heb je vragen, stuur dan een mail naar brigitkooijman@gmail.com of bel: 023-542 0934 / 06-5461 7802.

Plaats een reactie