Sluit je aan bij Tekstnet

Wil je deel uitmaken van ‘het grootste communicatiebureau van Nederland en Vlaanderen’? Sluit je dan aan bij Tekstnet, dé beroepsvereniging van tekstprofessionals voor Nederlandstalige teksten.

Bij Tekstnet zijn meer dan 350 professionele tekstschrijvers, redacteuren, taaltrainers en bedrijfsjournalisten aangesloten. Zij houden hun kennis en kunde op peil dankzij de vele workshops en bijeenkomsten over het vak. Ook wordt er onderling volop gebruikt gemaakt van elkaars expertise. Dit maakt Tekstnet ook voor de beginnende tekstschrijver een waardevolle club.

Blijf je ontwikkelen als tekstprofessional

Om je een idee te geven van de vraagstukken waar Tekstnetleden zich regelmatig mee bezighouden, hebben we een aantal onderwerpen van recente workshops voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe zorg ik ervoor dat ik me niet over de kop werk?
  • Moet ik me (meer) specialiseren?
  • Hoe krijg ik de klussen die ik wil?
  • Hoe verleg ik mijn grenzen?
  • Welke acquisitie past bij mij?
  • Moet ik mijn vaardigheden bijspijkeren?
  • Wat is de waarde van sociale media voor mijn aanpak?

Zoals je ziet blijft het bevragen van beroepshouding, ondernemerschap en professionaliteit een terugkerend onderwerp. Met collega’s en vakgenoten is het fijn sparren over al deze vragen. Daarom is het lidmaatschap van Tekstnet een goede eerste stap als je tekstschrijver wilt worden.

Word lid van een professioneel netwerk op je vakgebied

Bij Tekstnet zijn alle tekstprofessionals van harte welkom. Het maakt niet uit of je net gestart bent of juist al vele jaren ervaring hebt. Of je je hebt gespecialiseerd op een bepaald gebied of meer een generalist bent. Juist die diversiteit aan leden is de kracht van onze beroepsvereniging. Op deze manier kunnen we onze vakkennis verdiepen en het vak tekstschrijver naar een nog hoger niveau tillen.