Terugblik op de ALV van 29 maart 2019

Geschreven in Verslag door Webredactie0 reacties

Een betere omgeving voor een ALV konden we ons als tekstschrijvers niet wensen: bij binnenkomst in het Letterkundig Museum werden we meteen omringd door schrijversportretten. Na een kort openingswoord door de directeur van het Kinderboekenmuseum (dat onderdeel is van het Letterkundig Museum) konden we de speelse en kleurrijke collectie op eigen gelegenheid verkennen. Vooral de tentoonstelling van de werken van illustrator Sieb Posthuma was erg de moeite waard.

Een uur later was het tijd om met de ALV te beginnen. Het aantal bezoekers was kleiner dan anders. Is vrijdag geen handige dag voor tekstschrijvers? Had een interessante spreker het programma aantrekkelijker gemaakt? Het blijft gissen. Voor volgend jaar streven we in elk geval naar een grotere opkomst.

Er stonden genoeg onderwerpen op de agenda waar je als lid een mening over kunt hebben: het financieel verslag over 2018 en de begroting voor 2019, en een stemming over ons collectieve lidmaatschap van PZO. Tijdelijk penningmeester Inge Neffke presenteerde zowel de verantwoording over 2018 als de plannen voor 2019 met verve.

De discussie over PZO nam de meeste tijd in beslag. De ALV besprak verschillende alternatieven voor PZO op basis van het onderzoek van de commissie Belangenbehartiging. Na een aantal stemrondes koos de vereniging ervoor om collectief lid te worden van ZZP Nederland, en afscheid te nemen van PZO.

Daarna vonden er een aantal bestuurswijzigingen plaats: tijdelijk penningmeester Inge Neffke werd ingehamerd met de uitdrukkelijke wens dat zij bij de volgende ALV wordt opgevolgd door een penningmeester uit onze eigen gelederen. Verder werd Marnix-H. Simonis geïnstalleerd als bestuurslid PR. Hij volgt Ingrid Brons op.

Na de rondvraag sloten we de middag af met een geanimeerde borrel.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.