Workshops en bijeenkomsten van Tekstnet

Teksten schrijven doe je meestal in je eentje. Je hebt tijd en rust nodig. Maar soms wil je wel eens weten hoe een ander een vraagstuk zou aanpakken. Of je wilt iemand spreken die deskundig is op een bepaald gebied. Of die net wat langer in het vak zit dan jij.

Om al deze redenen organiseert Tekstnet bijeenkomsten en workshops. De bijeenkomsten zijn gratis voor leden. Tegen een kleine bijdrage zijn ook niet-leden welkom. De workshops zijn alleen voor leden. Je krijgt veel voor weinig.

In de agenda vind je een overzicht van de komende activiteiten.

Kennis, inspiratie en kunde

Als beroepsvereniging deel je met elkaar kennis en ervaringen om het vakgebied gezond en up-to-date te houden. Daarvoor zijn er verschillende commissies actief. Bijvoorbeeld de Commissie Kennis, Inspiratie en Kunde (KIK). Deze zorgt ieder jaar voor interessante bijeenkomsten en leerzame workshops. Je kunt verslagen van bijeenkomsten en workshops van afgelopen jaren op de website terugvinden. We gaan terug tot en met 2012.

Waar ging het over?

In de loop der tijd zijn heel veel verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. Soms vanwege ontwikkelingen in het vakgebied, bijvoorbeeld over gebruik van sociale media en toename van beeld naast tekst. Of er was veel vraag naar uitleg over ondernemerschap, bijvoorbeeld om te onderhandelen met opdrachtgevers of hoe je moet acquireren.

In 2016 kon je deelnemen aan:

  • Kruip in de huid van de eindredacteur – Journalist en tekstschrijver Nicoline Baartman stelt: “Idealiter ben je schrijver en kritische meelezer ineen.”
  • Infographics: het moderne huwelijk van tekst, beeld en data – Karin Schwandt legt uit welke rol tekstschrijvers bij infographics kunnen spelen.
  • De ideale match! – Drie sprekers uitgenodigd door Tekstnet en Logeion, gaven vanuit de praktijk uitleg hoe de match tussen opdrachtgever, doelgroep en opdrachtnemer eruit ziet voor tekstschrijvers.
  • Stuur je lezer de goede kant op – Tekstnet-collega Jeanine Mies legde uit welke overtuigingsprincipes je in je tekst kun toepassen om je lezer te sturen.
  • Regionale bijeenkomst Tekstnetters Groot-Amsterdam – Deze intervisiegroep had een aantal gasten uitgenodigd om over de waarde van intervisie te praten.
  • Crossmediaal denken en doen – Dolf Weverink legde aan de hand van een aantal cases uit met wie en hoe je samenwerkt met andere professionals om goede en aantrekkelijke content te creëren.

Een Tekstnet-bijeenkomst bijwonen

Ben je geen lid, maar wil je wel graag uitnodigingen ontvangen voor bijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk zijn? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.