Steven van der Jagt

Geschreven in Spotlight door Marcel Uljee

“Als schrijver zie ik echt effect van mijn werk.” Eens in de maand zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Steven van der Jagt:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Ik ben sinds 2017 serieus bezig met mijn tekstbureau. Daar ging veel aan vooraf. Ik heb psychologie gestudeerd en werkte jaren in de GGZ en gehandicaptenzorg. In al mijn banen beleefde ik het meeste plezier aan het schrijfwerk. Uiteindelijk haakte ik aan bij de satirische site De Speld, waar ik jaren voor heb geschreven. Zo kwam het op gang.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Mijn specialiteit is zorg en welzijn, dit is ook mijn achtergrond. Ik schrijf vooral webteksten, maar ben ook te porren voor brochures, persberichten of journalistieke teksten. Ik schrijf graag voor andere zzp’ers, het geeft mij een kick anderen vooruit te helpen. Mijn wens voor de toekomst is schrijven voor laaggeletterden, een vergeten groep in de samenleving. Daarnaast schrijf ik creatief, ik heb een dichtbundel uitgebracht en schrijf proza.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik merk dat ik het verschil kan maken en vanuit mijn eigen talenten iets toevoeg. Dit miste ik vroeger. In de zorg was ik één van de velen, ik was inwisselbaar. Als schrijver zie ik echt effect van mijn werk.

Wat is jouw kracht als tekstschrijver?
Mijn passie en gevoel voor taal. Daarnaast mijn eigen achtergrond in de zorg. Ik merk dat opdrachtgevers dit waarderen, ook al komen ze niet uit die takken van de zorg waar mijn ervaring ligt.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
‘Je bent meer waard dan de minimumprijs.’ Financieel gezien is het natuurlijk een mooie tip, maar bovenal zie ik het als oproep jezelf serieus te nemen.

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet?
Het werk is solistisch. Daarom wil ik graag ervaringen delen en sparren met collega’s.

Steven van der Jagt – zorgverwoord.nl