Naomi van Loon

Geschreven in Spotlight door Marcel Uljee

Ik haal er voldoening uit als klanten door mijn teksten hun doelen halen.”

In deze rubriek zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Naomi van Loon:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Mijn keuze voor dit vak was het resultaat van een lange speurtocht. Ik zocht creatief werk, waarbij ik op een toegankelijke manier kennis kan overdragen. Het kwartje viel pas toen ik een andere schrijver leerde kennen. In augustus 2017 registreerde ik me bij de KvK als tekstschrijver.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik schrijf voornamelijk brochures en webteksten. Op dit moment heb ik nog geen niche, dus de ene week schrijf ik over campings in Zwitserland en de andere week over hangtoiletten. Interessant en leerzaam, die afwisseling! Daarnaast help ik bedrijven met het schrijven van Engelse teksten.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het bouwen van een relatie met de klant. Ik ben zelf verantwoordelijk voor het werk dat ik lever. Daardoor ben ik er zeker van dat ik mijn klanten werk bied waar ik 100% achter sta. Ik haal er voldoening uit als klanten door mijn teksten hun doelen halen. 

Wat is jouw kracht als tekstschrijver?
Ik hou van organisatie en structuur. Dat zie je terug in mijn teksten, maar ook in mijn werk als ondernemer. Een langetermijnrelatie bouw je alleen als mensen erop kunnen vertrouwen dat je consistent goed werk levert. Voor mij speelt organisatie daarom een grote rol.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Informeer de klant altijd, op tijd!

Naomi van Loon — www.naomivanloon.com