Mieke van Meer

Geschreven in Spotlight door Marcel Uljee

“Tekstnet is een vereniging die staat voor de inhoud van het vak en waar ik kan leren van collega’s. Gezellige collega’s bovendien.” In deze rubriek zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Mieke van Meer:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Als beleidsmedewerker bij verschillende onderdelen van Justitie was schrijven een van mijn hoofdactiviteiten. Informatie structureren en de boodschap zo overbrengen dat deze landt bij de lezer, dat vond ik altijd het leukste aan het beleidswerk. In 2012 zette ik de stap naar zelfstandig tekstschrijver. Eerst nog naast mijn baan in loondienst en vanaf 2015 volledig zelfstandig.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Aan je verleden ontkom je nooit. Zo schrijf ik onder andere voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de Rechtspraak en de Dienst Justitiële Inrichtingen. Juist de afwisseling in opdrachten maakt het werk als tekstschrijver zo mooi. De blogs voor een makelaar, smakelijke restaurant-nieuwsbrieven en klantverhalen over groeilichtsystemen zorgen voor de broodnodige variatie.

Op welke opdracht ben je het meest trots?
Dankzij de Justitie-wereld kom ik op interessante plaatsen. Maar een van de meeste bijzondere opdrachten was voor mij een wandelroute voor het Vincent van GoghHuis in Zundert, het geboortedorp van Van Gogh. De route is uitgebracht in een mooi boekje en geeft bezoekers een indruk van ‘de wortels van een meester’.

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet?
Alleen is maar alleen. De workshops en Tekstnetwerken gaven in 2014 voor mij de doorslag om lid te worden. Tekstnet is een vereniging die staat voor de inhoud van het vak en waar ik kan leren van collega’s. Gezellige collega’s bovendien.

Wat doe je bij Tekstnet?
Ik vind dat iedereen op zijn tijd iets terug mag doen voor zijn club. Sinds vorig jaar ben ik actief in de commissie Kennis, Inspiratie en Kunde (KIK). Inspirerend om met collega’s interessante workshops en lezingen te organiseren. En dat wordt alleen maar belangrijker met het nieuwe Plus-lidmaatschap. Ik hoop je binnenkort bij een van de workshops te ontmoeten!

Mieke van Meer – www.meervantekst.nl