Michel de Waard

Geschreven in Spotlight door Marcel Uljee

“Met mijn commerciële ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je te verplaatsen in de klant.” Eens in de maand zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Michel de Waard:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden? 
Eind 2017 gaf ik mijn carrière een nieuwe wending. Als accountmanager trok ik altijd al schrijfopdrachten naar me toe. Ik schreef brochureteksten, advertorials en leaflets en bemoeide me met de interne en externe communicatie. Dat doe ik nu nog steeds. Maar dan als zelfstandig tekstschrijver.  

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik schrijf voornamelijk commerciële teksten. Teksten waarmee mijn opdrachtgevers hun doelgroep overtuigen. Tot nu toe zijn het vooral webteksten voor bedrijven en organisaties in de automatisering, het onderwijs en de zorg. Verder schreef ik recent ook persberichten, brochureteksten en nieuwsberichten.   

Wat is jouw kracht als tekstschrijver?
Met mijn commerciële ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je te verplaatsen in de klant. Bedrijven willen hun producten of diensten verkopen, maar zolang je de klant niet benadert vanuit zijn of haar behoefte dan blijven de verkopen waarschijnlijk ook achter. De kunst is om de doelgroep, de potentiële klant, te pakken met tekst.      

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is misschien een cliché maar ik ervaar intussen zelf dat de investering in een concept vruchten afwerpt. Met een goed concept bereik je sneller het gewenste eindresultaat.   

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet?
Ik wilde na mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel direct lid worden van Tekstnet. Om te netwerken, ervaringen uit te wisselen met collega-tekstschrijvers en mezelf verder te ontwikkelen. Ik volgde al meerdere workshops waar ik veel aan heb gehad bij mijn werkzaamheden. 

Wat is je mooiste Tekstnet-ervaring?
Tekstnetwerken 2018 op Papendal was een fantastisch evenement. Een dag vol interessante discussies en leerzame workshops. Ik kijk al uit naar de volgende editie.

Michel de Waard – tekstwaarde.nl