Linda van ‘t Land

Geschreven in Spotlight door Marcel Uljee

“Ik houd van werken met ondernemers omdat ze vrijwel altijd een gepassioneerd verhaal hebben, dat ze graag vertellen.”

In deze rubriek zetten we elke twee weken een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Linda van ‘t Land:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Toen ik voor mijn voormalige werkgever een boek mocht maken ter ere van het tienjarig jubileum van de organisatie, voelde ik in iedere vezel van mijn lijf dat dát was wat ik werkelijk wilde doen: op pad gaan, mensen ontmoeten, mooie verhalen noteren en die vervolgens uitwerken tot teksten die mensen verrassen, vermaken en soms ook ontroeren. In 2011 heb ik mijn fulltime baan opgezegd om freelance tekstschrijver te worden. Een van de beste beslissingen in mijn leven.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik schrijf veel voor en over ondernemers in het mkb. Vaak hebben ze een relatie tot food. Ik heb bijvoorbeeld diverse opdrachtgevers binnen de bakkerijbranche. Maar ook ijsbereiders, slagers, visspecialisten en talloze andere ondernemers en organisaties rondom hen behoren tot mijn doel- en klantengroep. Ik houd van werken met ondernemers omdat ze vrijwel altijd een gepassioneerd verhaal hebben, dat ze graag vertellen. Ook al hebben ze daar meestal weinig tijd voor.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Iemand zei ooit tegen me: ‘People may forget what you did or what you said. But they will never forget how you made them feel’. Het bleek een uitspraak te zijn van Maya Angelou, een Amerikaans schrijver en dichter. Ik heb de tekst omarmd als bedrijfsmotto. Ik vind het ongelooflijk belangrijk dat mensen me tijdens een interview vertrouwen en blij zijn met wat ze vervolgens te lezen krijgen.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Na een gesprek net zolang met woorden rommelen tot ze in de juiste volgorde staan: een heerlijk proces. Over lastige thema’s of op het eerste gezicht ‘grijzige muizen’ tóch een aansprekend verhaal opdienen: dat vind ik magisch en schenkt me heel veel voldoening.

Linda van ‘t Land — www.bureaulila.nl