Hoe verloopt de toelatingsprocedure?

We hebben hier voor je op een rij gezet hoe dat in zijn werk gaat. En hoe je teksten worden beoordeeld.

In 2018 wordt Tekstnet een vereniging zonder beoordelingsprocedure aan de poort. Als je wilt kun je er dit jaar nog wel aan deelnemen.

Om mee te doen aan de toelatingsprocedure moet je eerst aspirant-lid worden. Als aspirant-lid krijg je 2 vouchers om mee te doen aan de toelating.

Wil je starten met de toelating? Meld je aan via bericht@tekstnet.nl. Je krijgt dan alle formulieren en informatie toegestuurd.

Wanneer stuur ik mijn werk in?

Om je eerste voucher te gebruiken stuur je uiterlijk 4 weken voor het einde van je eerste jaar als aspirant-lid je teksten in. Je tweede voucher is geldig tot uiterlijk 4 weken voor het einde van je aspirant-lidmaatschap.

Wat stuur je in?

Voor de toelatingsprocedure stuur je 2 verschillende eigen teksten in die aan de volgende eisen voldoen:

  • recent gepubliceerd
  • Nederlandstalig en oorspronkelijk (niet vertaald)
  • representatief voor je werk

Welke uitleg geef je erbij?

Licht je teksten uitgebreid toe  op het productformulier door antwoord te geven op vragen als:

  • Wat was de opdracht?
  • Hoe voerde je die uit?
  • Hoe onderbouwde je je keuzes en adviezen?

Op deze manier geef je inzicht in je analysevermogen en adviesvaardigheid.

Tip
Weet je niet welke tekst je moet selecteren of wat je als toelichting moet geven? Vraag advies aan een ervaren Tekstnetter of Tekstnet-coach. Of doe een proefbeoordeling in je intervisiegroep.

Wie beoordeelt je werk?

Twee ervaren en speciaal hiervoor getrainde tekstschrijvers beoordelen je werk onafhankelijk van elkaar. Daarna  bespreken ze hun bevindingen en komen tot een eindoordeel.

Uitslag

Binnen 6 weken krijg je bericht over de toelating. Zowel bij een positief als bij een negatief eindoordeel krijg je daarbij een uitgebreide inhoudelijke terugkoppeling.

Herkansing

Word je afgewezen als lid van Tekstnet, dan kun je opnieuw meedoen aan de procedure. Als je wilt kun je eerst met een Tekstnet-coach aan je verbeterpunten werken.

Kosten

Bij het aspirant-lidmaatschap zijn 2 vouchers voor de toelatingsprocedure inbegrepen. Zijn die op en wil je opnieuw deelnemen aan de toelatingsprocedure? Dan betaal je € 100.

Aanmelden

Wil je je opgeven voor de toelatingsprocedure? Dat kan als je al aspirant-lid (of buitenlid) bent. En er zijn nog meer voorwaarden aan verbonden. Wil daar meer over weten? Mail naar bericht@tekstnet.nl. Of bekijk de complete handleiding voor de toelating (pdf).

Geef je als aspirant- of buitenlid op voor de toelatingsprocedure