Leonore Pulleman

Geschreven in Spotlight, Uncategorized door Anneke Nunn0 reacties

“Als tekstschrijver geniet ik van het schrijfproces én van mijn adviesrol. Ook als eind- en hoofdredacteur en schrijfcoach staat begeleiden bij mij centraal.”

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver/redacteur geworden?
Eind 2005 stapte ik trots de Kamer van Koophandel binnen. Via het schrijven van kinderboeken ben ik naar commerciële opdrachten gegaan. Uit nieuwsgierigheid studeerde ik alsnog communicatie- en informatiewetenschappen. Ik geniet elke dag van mijn fijne werk!

Wat is er zo leuk aan je werk?
Als tekstschrijver geniet ik van het schrijfproces én van mijn adviesrol. Luisteren wat het doel is en dan begeleiden tot de publicatie er staat, met de juiste vorm en inhoud. Ook als eind- en hoofdredacteur en schrijfcoach staat begeleiden bij mij centraal.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Meerdere opdrachten, het totaalplaatje. Ik vind het mooi om de beweging te zien van zelf schrijven naar het adviseren daarover. In de vorm van schrijftraining, redigeerwerk met tips voor auteurs en het begeleiden van een redactieteam. En van dat adviseren leer ik zelf bij voor eigen schrijfwerk.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Eigenlijk vooral een eyeopener: dat het niet mogelijk is om een tekst te schrijven die iedereen bevalt. Omdat smaken gewoon verschillen en dat het altijd weer de kunst is om te luisteren en door te vragen om juist voor die ene opdrachtgever de optimale publicatie te maken. Voor papier of beeldscherm.

Wat is je mooiste Tekstnet-ervaring?
Mijn intervisiegroep, die een nieuwe start krijgt. Het is heerlijk om te kunnen sparren met collega’s die je steeds beter leert kennen. Soms over teksten, vaak ook over uitdagingen waar je als ondernemer tegenaan loopt. En bij drukte vragen we elkaar als ‘achtervang’.

Wat doe je bij Tekstnet?
Ik ben bestuurssecretaris van Tekstnet. We hebben een fijn bestuursteam met een secretariaat dat ons ondersteunt. Na tien jaar werd het hoog tijd om iets terug te doen voor de vereniging en het is fijn om mee te timmeren aan de juiste weg.

Leonore Pulleman — pullemancommunicatie.nl

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.