Astrid van Wijk

contactinformatie

Naam

Astrid van Wijk

Bedrijf

Astrid van Wijk Journalist en tekstschrijver

Adres

Anjelierstraat 16A

Postcode

5644 PG

Plaats

EINDHOVEN

Telefoon - primair

06 46 43 80 19

Telefoon - secundair

040 211 34 88

E-mail

avanwyk@planet.nl

Website

http://www.astridvanwijk.nl

profielinformatie

Pitch

Worstelt u met de communicatie over een gevoelig onderwerp? Vindt u het moeilijk om ingewikkelde vraagstukken uit te leggen? Dan ben ik de persoon die u moet hebben. Ik schrijf over sociale, stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling en vernieuwing. Ik fungeer daarbij als verbinder tussen bewoners, gemeenten en andere partijen. Als vertolker van de boodschap stel ik de niet de problemen centraal, maar de wijze waarop partijen er samen uitkomen. Ik versta de kunst een boodschap zo te beschrijven, dat de ontvanger zich er ook in herkent. Zo verloopt het samenwerken soepeler.

Lege lei

Het leukste van het schrijversvak? Iets maken dat daarvoor nog niet bestond, beginnen met een lege lei. Gewapend met mijn journalistieke gereedschap begin ik aan de zoektocht. Als de invalshoek gekozen is en het interview gedaan, komt het spelen met woorden en de compositie van het stuk. Zo ontstaan verhalen, nieuwsbrieven en boekjes over sloop en wijkvernieuwing, burgerparticipatie, een inkijk in het sociaal domein of portretten van bijzondere mensen en buurten.

Thuis in teksten

Na twintig jaar ervaring kan ik met een gerust hart stellen dat ik thuis ben in teksten. Opgeleid als journalist schrijf ik teksten op het snijvlak van journalistiek en tekstschrijven. Kennis maken bij een kopje thee? U bent van harte welkom.

Regio

Eindhoven e.o.

Product(en)

Handleidingen en documentatie, Rapporten en beleidsstukken, Contracten, overeenkomsten, voorwaarden etc., Mailings/digitale nieuwsbrieven, Webteksten (toegankelijk en informatief)

Specialisme(s)

Conceptontwikkeling, Content management & webredactie, Hoofd- en eindredactie, projectmanagement, PR & (bedrijfs)journalistiek, Tekstcorrectie, tekstredactie & herschrijven, Storytelling/(levens)verhalen optekenen

Pin It on Pinterest