Klaartje Gras

Geschreven in Spotlight door Marcel Uljee

“Bij Tekstnet wil ik graag mijn netwerk uitbreiden, deelnemen aan workshops en leren van ervaringen van andere tekstschrijvers. Met elkaar bereik je meer dan alleen.” In deze rubriek zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Klaartje Gras:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Ik kan me niet meer herinneren dat ik geen tekstschrijver was. Elk leeg vel papier heeft iets magisch. Het eerste woord bepaalt de richting, langzaam bouw je jouw eigen tekst op. Momenteel schrijf ik nog naast een baan. Pas geleden ben ik minder gaan werken, om meer tijd te kunnen besteden aan het schrijven, het ontwikkelen van mijn vaardigheden en het uitbouwen van mijn netwerk.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Voor een project op mijn werk (GGD) houd ik de website bij en help ik bij het opstellen van de nieuwsbrief. Ik schrijf artikelen voor een intern informatiemagazine en ben betrokken bij een project met als doel alle externe communicatie om te zetten naar B1-niveau.
Buiten mijn werk om schrijf ik teksten en persberichten voor een schoonheidssalon en een buurtvereniging. Voor mezelf schrijf ik (ultra)korte verhalen en columns. Ook ben ik bezig met een roman. Op mijn blog klaartjestaal.blogspot.com schrijf ik over alles waar ik bij het schrijven tegenaan loop.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Een tekst komt woord voor woord uit jezelf.

Wat is het meest bijzondere wat je als tekstschrijver is overkomen?
Vorig jaar was er in de buurt een literair café met Jan Terlouw. Na de pauze was er een open podium waar je kon voorlezen uit eigen werk. Jan Terlouw koos na afloop de beste kandidaat. Het was de eerste keer dat ik deelnam en ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Die avond ontving ik de ‘Kleinegeit’ (een aanmoedigingsprijs) uit handen van Jan Terlouw.

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet?
Ik wil graag mijn netwerk uitbreiden, deelnemen aan workshops en leren van ervaringen van andere tekstschrijvers. Met elkaar bereik je meer dan alleen.

Klaartje Gras – klaartjestaal.blogspot.com