Jeroen van den Nieuwenhuizen

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“Leen de ogen van een ander om je tekst te lezen voordat je ’m opstuurt en let dan op de gezichtsuitdrukking van de meelezer. Zie je een frons verschijnen, dan is je tekst nog niet goed.”

In deze rubriek zetten we elke twee weken een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Jeroen van den Nieuwenhuizen:

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik schrijf vooral teksten op basis van interviews, voor web en bladen, intern en extern. En dan vooral voor grotere organisaties. Het verhaal van de ander zo verwoorden dat die ander denkt: ‘Ja, zo zou ik het zelf opgeschreven willen hebben’, dat vind ik leuk.

Op welke opdracht ben je het meest trots?
Een tijdje geleden heb ik een 12-jarige jongen geïnterviewd over leven met zijn zwaar autistische zusje. Het werd een heel persoonlijk verhaal van een kind dat te weinig kind kan zijn. Na afloop vertelde zijn vader me dat zijn vrouw en hij geroerd waren door het verhaal. Ik word geen miljonair met dit werk, maar erkenning krijgen is ook fijn.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik een kijkje mag nemen in vele keukens en dat ik na afloop van elk bezoek weer lekker de deur achter mij mag dichttrekken.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Leen de ogen van een ander om je tekst te lezen voordat je ’m opstuurt en let dan op de gezichtsuitdrukking van de meelezer. Zie je een frons verschijnen, dan is je tekst nog niet goed.

Wat is het grappigste dat je als tekstschrijver is overkomen?
Aan het eind van een tweedaags bedrijfsvoetbaltoernooi interviewde ik ooit de toernooidirecteur die in zijn nopjes was over het uiterst sportieve gedrag op de velden. Hij had genoten van de goede sfeer en het onderlinge respect. Precies op dat moment ontstond er een enorme vechtpartij op het aangrenzende veld.

Wat doe je bij Tekstnet?
Te weinig. Ik moet nodig weer eens een bijeenkomst bezoeken.

Jeroens van den Nieuwenhuizen — jeroensbureau.nl

(Foto: Fokke Eenhoorn)

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.