Jaap Janssen Steenberg

Jaap Janssen Steenberg

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“Zet vóór het schrijven een duiveltje op elke schouder: twee (echt bestaande) mensen aan wie je elke keuze die je tijdens het schrijven maakt (denkbeeldig) moet kunnen uitleggen.”

Wat voor werk doe je en voor wie?
We schrijven en we trainen. Schrijven doen we al zo’n achttien jaar, hoofdzakelijk voor het mkb. Trainen doen we sinds vorig jaar serieus, zowel incompany als via open inschrijving. En ik zeg ‘we’, omdat ik het bureau samen met mijn vrouw Claudia heb. Daarnaast werken er nog een tekstschrijver en een opleidingscoördinator bij Texperts.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Op de serie trainingen die we vorig jaar bij een groot bouwbedrijf hebben verzorgd. We hadden al wel vaker trainingen en workshops gegeven, maar nu ging het om honderd medewerkers. Sinds die opdracht noemen we ons naast tekstschrijvers ook trainers. En zoals dat gaat als je ‘momentum’ hebt: daarna volgde de ene opdracht na de andere.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Dat ik deel uitmaak van een team. En dan vooral dat we samen in staat zijn om bergen werk te verzetten, onmogelijke deadlines te halen en tóch kwaliteit te leveren. Waarbij juist onze diversiteit een grote kracht is. Zo vind ik het heerlijk om nú een onverwacht spoedklusje te doen, terwijl Claudia juist een bouwer is; zij zette de publiekscampagne van een beroepsvereniging op en schaafde daar vervolgens drie jaar aan. Schakelen tussen die werelden: geweldig!

Wat is je beste advies aan collega’s?
Zet vóór het schrijven een duiveltje op elke schouder: twee (echt bestaande) mensen aan wie je elke keuze die je tijdens het schrijven maakt (denkbeeldig) moet kunnen uitleggen. Ik zet vaak op de ene schouder iemand die ik strategisch heel hoog heb zitten, en op de andere iemand die ontzettend klantgericht denkt.

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet?
Omdat ik op zoek was naar een ‘keurmerk’. Met het lidmaatschap van Tekstnet laat je zien dat je staat voor kwaliteit.

Jaap Janssen Steenberg – texperts.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.