Zelf infographics maken: van input tot eindresultaat

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
6 oktober 2017
10:00 - 16:00 uur

Locatie
LKCA
Kromme Nieuwegracht 66
Utrecht
Let op: ingang aan de Jeruzalemstraat


In cijfers zitten vaak de beste verhalen verscholen. Die maken we zichtbaar met informatieve, verrassende, soms interactieve infographics. Daarmee voegen we een extra dimensie toe aan een rapport, jaarverslag, persbericht of website. Want mensen onthouden de dingen veel beter als ze zijn ‘verbeeld’. Als tekstschrijver zouden we het misschien anders willen, maar de mens is een beelddenker. Onze hersenen zijn zo gebouwd dat we beeld razendsnel naar informatie vertalen. We begrijpen en onthouden visuele informatie beter en sneller en we kunnen veel meer informatie ‘aan’.

In de workshop leer je hoe je een ‘beelddenker’ wordt en wat ervoor nodig is kennis over te brengen door simpelweg te kijken, in plaats van te schrijven of te vertellen. Na afloop kun je opdrachtgevers beter adviseren en maak je sterkere briefings voor het team waarmee je samen een infographic maakt. De workshop is geen software cursus, maar je leert wel wat de meest geschikte online tools (o.a. Piktochart of Easel.ly) zijn en kunt daar natuurlijk ook even mee oefenen.

Vorm
Je leert stapsgewijs (grote) hoeveelheden informatie ‘plat te slaan’ tot visuele content. We werken daarbij met (door Tekstnetters of John Verhoeven) ingebrachte cases. Oefenen en schetsen staat voorop. Je bent na afloop in staat zelf een eenvoudige infographic te schetsen en leert ook hoe je, bijvoorbeeld samen met een ontwerper, een complexe infographic ontwikkelt. Kennis van Excel of ontwerp software is daarbij niet noodzakelijk.

Voor wie?
Voor leden, aspirant-leden en buitenleden van Tekstnet en leden van Logeion. 
Vanwege het praktische karakter van de workshop ligt het maximumaantal deelnemers op 15. Wees er dus snel bij.

Over de workshopleider
John Verhoeven is een ervaren content-strateeg, auteur en trainer. Zijn praktische workshops en trainingen zijn al jaren succesvol bij Frankwatching en De Redactie. John was ruim 15 jaar hoofdredacteur van enkele publiekstijdschriften en is oprichter/eigenaar van Inspiring Data, mediabureau voor infographics. Bekijk ook het LinkedIn profiel van John.

Wanneer?
Vrijdag 6 oktober 2017 van 10.00 tot 16.00 uur

Waar?
LKCA (zaal 1)Kromme Nieuwegracht 66 (ingang Jeruzalemstraat) 3512 HL Utrecht
Het LKCA is gevestigd in het centrum van Utrecht, op ongeveer 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Kijk voor de beste looproute op de kaart.

Kosten
€ 100 (geen btw van toepassing), inclusief koffie/thee en lunch.

Aanmelding 
Meld je tot en met 2 oktober aan via onderstaand formulier. Ben je lid van Logeion? Vul dan je lidmaatschapsnummer in onder Opmerkingen.
Wacht op de bevestiging en maak dan € 100 over op rekening NL10 INGB 0006172435 t.n.v. Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Is de workshop vol? Stuur dan een mail naar bericht@tekstnet.nl om op de reservelijst te komen.

Annuleren 
Annuleren kan tot en met 2 oktober. Stuur hiervoor een mail naar bijeenkomsten@tekstnet.nl. We brengen dan wel € 15 administratiekosten in rekening. Na 2 oktober is je aanmelding definitief en moet je het volledige bedrag van € 100 betalen.

Meer weten?
Met vragen over deze workshop kun je terecht bij Arthur Snaauw via a.snaauw@textart.nl, tel. 072-5718580.

Direct reserveren

Er zijn nog 1 plaats(en) beschikbaar.

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.