Workshop Ontdek het filmen met je smartphone (herhaling)

Geschreven in door Anneke Nunn0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
27 juni 2017
10:00 - 16:30 uur

Locatie
LKCA
Kromme Nieuwegracht 66
Utrecht
Let op: ingang aan de Jeruzalemstraat


Half februari gaf regisseur/filmer Elisabeth Griffioen deze workshop. De herhaling van half april kon  niet doorgaan door ziekte van videovakvrouw Elisabeth. Op 27 juni is de herkansing. Omdat niet iedereen die zich voor april opgaf op de nieuwe datum kan, zijn er nog een paar plaatsen vrij.

Je hebt vast wel eens een filmpje gemaakt met je smartphone. Leuk voor vrienden en bekenden, maar voor je werk iets maken wat het bekijken waard is? Leer het in de Tekstnet-workshop ‘Ontdek het filmen met je smartphone’ op dinsdag 27 juni in Utrecht. In deze praktische workshop van een dag brengt videovakvrouw Elisabeth Griffioen je de basisregels bij van het filmen, monteren en het online zetten van items. Je kunt daarna vol vertrouwen zelf aan de slag.

Waarom zou een tekstschrijver filmen met de smartphone? Gewoon, omdat het kan. Bijvoorbeeld omdat je opdrachtgever je vraagt een kort citaat op te nemen tijdens een interview, zodat dat als voorproefje op het geschreven verhaal vast online kan. Of wellicht wil je een impressie maken van een evenement voor intranet, of een kort filmpje produceren voor je eigen website. Er zijn vele toepassingen waaraan je misschien nog nooit gedacht hebt.

In deze Tekstnet-workshop laven we ons een dag lang aan de kennis en ervaring van regisseur/filmer Elisabeth Griffioen. Deze videomentor voor ondernemers vertelt hoe je tot een aantrekkelijk resultaat komt en waar je op moet letten.

Samen filmpjes maken en kijken
Natuurlijk ga je zelf oefenen. Zowel ’s morgens als ’s middags maak je met je eigen smartphone een eenvoudig filmpje. Bij het terugkijken van de filmpjes vertelt Elisabeth Griffioen wat anders of beter kan. Ze geeft tips voor handige montageprogramma’s. Ze laat zien hoe je makkelijk tekst of muziek kunt toevoegen en hoe je kleuraanpassingen kunt doen. Ook leer je filmpjes monteren en online zetten.

Verder geeft de Videovakvrouw je een hand-out met een stappenlijst: wat moet je voor elkaar hebben voordat je gaat filmen? En ze heeft een lijst benodigdheden voor je met onder meer handige url’s om software te downloaden van internet.

Wat biedt deze workshop?

  • Je leert de basisregels van filmen met je smartphone.
  • Je leert hoe je beginnersfouten kunt vermijden.
  • Je leert hoe je een filmpje opbouwt en een item aantrekkelijk in beeld brengt.
  • Je krijgt uitleg over de essentiële verschillen tussen geschreven tekst en film.
  • Je oefent monteren.
  • Je leert hoe je met simpele middelen al een goed resultaat kunt bereiken.

Over de trainer
Elisabeth Griffioen, de Videovakvrouw, werkte jarenlang als regisseur en eindredacteur. Ze reisde de halve wereld over en interviewde, filmde en monteerde eindeloos. Nu helpt ze ondernemers om hun verhaal online de wereld ‘in te slingeren’, zoals ze het zelf zegt. Toegankelijk, leuk en effectief.

Voor wie is deze workshop?
Aan deze praktische workshop kunnen uitsluitend leden, aspirant-leden en buitenleden van Tekstnet en leden van Logeion deelnemen.

De workshop is in de eerste plaats bedoeld voor beginners: mensen die wel eens een filmpje hebben gemaakt met hun smartphone, maar niet goed weten hoe ze verder moeten.

Als je deelneemt, krijg je nog een aparte mail met wat praktische informatie en wat je mee moet nemen naar de workshop.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 19 juni 2017 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier.
Wacht op de bevestiging dat er plaats is en maak dan € 85 over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Annuleren

Annuleren kan tot uiterlijk 20 juni 2017. Stuur hiervoor een mail naar bijeenkomsten@tekstnet.nl. We brengen dan € 15 administratiekosten in rekening. Na 20 juni is je aanmelding definitief en moet je het volledige bedrag van € 85 betalen.

Meer weten?
Heb je vragen over deze workshop, mail dan naar de organisatoren Lucy Holl  of Arthur Snaauw.

Direct reserveren

Er zijn nog 0 plaats(en) beschikbaar.

Dit evenement is volgeboekt. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar bijeenkomsten@tekstnet.nl.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.