
Voor leden van Tekstnet en Logeion
Je opdrachtgever wil in het FD, NRC of Volkskrant komen, maar er lijkt weinig PR-waardig nieuws onder de zon. Terwijl je andere klant, waarvoor je elke maand blogt, ineens volop in de schijnwerpers staat. Maar dan wel op een vervelende manier, want de organisatie ligt flink onder vuur. Bij dergelijke negatieve publiciteit moet een organisatie bepalen: hoe en met welke boodschap treden we naar buiten?
Of het nou gaat om gewenste of ongewenste media-aandacht, als tekstschrijver kun je een meedenkende partner zijn. Vooral bij het schrijven van die boodschap en het (pers)bericht. Hoe pak je dat allemaal aan?
Na deze stoomcursus weet je…:
- Hoe je je rol als tekstschrijver oppakt bij onverwachte gebeurtenissen en crises.
- Waar je bij het schrijven van een reactie, boodschap of persbericht rekening mee moet houden en wat je absoluut niet moet doen (om een grotere reputatieschade te voorkomen).
- Op welke manieren jij je opdrachtgever kunt helpen proactief en positief in het nieuws te komen.
Het programma
We hebben een leuk, vol programma:
- Voorbeelden van een goed en een slecht geformuleerde boodschap en de gevolgen ervan
- Theorie: hoe bouw je een boodschap op? Welke ingrediënten moet het bevatten?
- Wat is eigenlijk ‘nieuws’?
- Hoe breng je zelf nieuws aan? (er zijn 10 methoden!)
- In groepjes ga je aan de slag met zowel een positieve als een negatieve casus. Je formuleert een kernboodschap en bedenkt welke kritische vragen jouw klant kan verwachten van journalisten.
Voor wie?
Voor tekstschrijvers, copywriters en communicatieadviseurs die hun klant onderbouwd willen adviseren bij gewenste én ongewenste media-aandacht.
Over de trainer
Youssef Eddini is als mediatrainer gespecialiseerd in woordvoering, crisiscommunicatie en het (re-)branden van merken. Hij richt communicatieafdelingen in en traint en coacht de medewerkers. Dit doet hij vanuit communicatiebureau Van Luyken en het label De Trainingsstudio, waar hij managing partner van is. Youssef werkt regelmatig samen met tekstschrijvers.
Voorheen heeft hij in diverse communicatiefuncties gewerkt bij ABN AMRO, KLM, Transavia, NOS, NPO, Ziggo en de Politie.
Workshopdetails
- Datum: 8 september 2023
- Tijd: 09.00 – 12.30 uur (inloop vanaf 8.30 uur)
- Locatie: BC Wisselspoor, 2e Daalsedijk 8D 3551 EJ Utrecht
- Aantal deelnemers: maximaal 19
- Prijs: € 65,- | Plusleden: € 58,50
- Koffie en thee zijn inbegrepen
- Deelname aan deze workshop levert je 1 punt op voor het Pluslidmaatschap.
Lees hier de kleine lettertjes bij Tekstnet-workshops. Over annuleren, pluspunten, etc.
Aanmelden
Meld je uiterlijk 1 juli 2023 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier. Na je aanmelding verstuurt het secretariaat een factuur. Daarin staat een iDeal-link waarmee je het bedrag makkelijk kunt overmaken. Of maak het bedrag over op rekening NL10INGB 0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet.
Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is. Heb je een week na je aanmelding nog geen bevestiging ontvangen, stuur dan een berichtje naar [email protected].
Meer weten?
Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Cecile Keller en Bianca Kuijpers.
Heb je interesse voor deze workshop, maar schrijf je je niet in, omdat bijvoorbeeld de datum niet uitkomt? Laat het ons weten. Bij voldoende belangstelling kunnen we een extra editie organiseren.