wees je innerlijke criticus te snel af

Wees je innerlijke criticus te snel af

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
28 september 2017
13:00 - 17:00 uur

Locatie
LKCA
Kromme Nieuwegracht 66
Utrecht
Let op: ingang aan de Jeruzalemstraat


Als zelfstandig gevestigde tekstschrijver kun je waarschijnlijk goed omgaan met je innerlijke criticus. Anders was je geen zelfstandig professional geworden. Toch zijn er in je beroepsleven momenten waarop zelfkritiek kan opspelen:

  • Je krijgt een meer complexe of omvangrijke opdracht dan je gewend bent.
  • Je werkt voor een opdrachtgever die erg kritisch is, wat jouw zelfkritiek activeert.
  • Je hebt plannen om je diensten uit te breiden, maar je twijfelt of je het kunt.
  • Je schrijft gemakkelijk, maar bij acquisitie of administratie zit je jezelf in de weg.
  • Je hebt minder opdrachten dan voorheen en je vraagt je af of dat aan jezelf ligt.

In de workshop De tekstschrijver en de innerlijke criticus legt trainer Nicole Baars uit wat het nut én het hinderlijke is van de innerlijke criticus. Er zijn zes soorten zelfkritiek. In de workshop ontdek je welk type bij jou het hoogst scoort. Op die manier verdiep je je begrip van de innerlijke criticus. Ook leer je meer zicht te krijgen op de drijfveren van je innerlijke criticus en bedenk je concrete stappen om hem in het dagelijks praktijk te slim af te zijn. Aan het einde van de workshop heb je tips om als tekstschrijver met zelfkritiek om te gaan.

Vorm

Het wordt een actieve workshop met een variatie aan werkvormen. Je schrijft onder meer een levensechte dialoog met je innerlijke criticus. Nicole Baars legt uit welke schrijftechnieken goed werken voor een geslaagd gesprek op papier. Ook stimuleert zij je je doelen SMART (Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch Tijdgebonden) te formuleren.

Voor wie?

Voor leden, aspirant-leden en buitenleden van Tekstnet en leden van Logeion. 
Vanwege het persoonlijke karakter van de workshop ligt het maximumaantal deelnemers op 12. Wees er dus snel bij.

Over de workshopleider

Nicole Baars-Verbrugge is neerlandicus. Zij is ruim 25 jaar schrijftrainer en tekstschrijver via haar eigen bureau www.sterkschrijven.nl. Ze blogt tweewekelijks over de innerlijke criticus op www.omgaanmetzelfkritiek.nl.

Wanneer?
Donderdag 28 september 2017 van 13.00 tot 17.00 uur

Waar?

LKCA (zaal 2)
Kromme Nieuwegracht 66 (ingang Jeruzalemstraat)
3512 HL Utrecht
Het LKCA is gevestigd in het centrum van Utrecht, op ongeveer 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Kijk voor de beste looproute op de kaart.

Kosten

€ 50 (geen btw van toepassing).

Aanmelding 
Meld je uiterlijk 18 september aan via onderstaand aanmeldformulier. Wacht op de bevestiging en maak dan € 50 over op rekening NL10 INGB 0006172435 t.n.v. Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Annuleren 

Annuleren kan tot uiterlijk 21 september. Stuur hiervoor een mail naar bijeenkomsten@tekstnet.nl. We brengen dan wel € 15 administratiekosten in rekening. Na 21 september is je aanmelding definitief en moet je het volledige bedrag van € 50 betalen.

Meer weten?

Met vragen over deze workshop kun je terecht bij Pia Kleijwegt (info@kleijwegt.biz, tel. 06 30 80 77 07) of Marjolein Zinkstok (info@metzincommunicatie.nl, tel. 06 53 75 59 12).

Direct reserveren

Er zijn nog 1 plaats(en) beschikbaar.

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.