Schrijfcoaching

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door:

Datum en tijd
15 mei 2019
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht


Er is veel behoefte aan schrijfcoaches. Professionals en ambtenaren stellen steeds vaker zelf hun teksten op en studenten schrijven scripties, maar dat gaat niet bij iedereen even soepel. Als ervaren tekstschrijver kun jij ze helpen. Je ziet snel genoeg hoe zij hun werk kunnen verbeteren. Maar daarmee ben je nog geen goede schrijfcoach. Wat moet je precies doen of laten als schrijfcoach?

Over de workshop

In de workshop Schrijfcoaching leer je van Dolf Weverink dat de juiste vraag heel belangrijk is. In de eerste 60 seconden, nog voor je ook maar een letter van de tekst gelezen hebt, vraag je aan je gesprekspartner wat De Bedoeling is van de tekst. Pas als die helder is, bekijk je de tekst. Je bespreekt het effect van bepaalde formuleringen en gaat samen na of dat past bij De Bedoeling. Is dat niet het geval, dan bespreek je op welke manier hij of zij dat kan veranderen.

Alle adviezen die je als coach geeft zijn erop gericht de bedoeling van de tekst beter naar voren te laten komen. Zo kan van alles aan de orde komen: de volgorde van alinea’s en paragrafen, de toon van de tekst, de stijl, en ook grammatica en spelling. De schrijver gaat aan de slag met jouw adviezen en suggesties en vervolgens nemen jullie het resultaat weer samen door.

Tijdens deze dag oefen je met goed luisteren en met vragen stellen op socratische wijze. Je neemt eigen teksten mee of gaat aan de slag met teksten die Dolf inbrengt. Je ervaart wat er gebeurt wanneer je (te) snel naar taaltechniek en structuur gaat, en hoe NIVEA (Niet Invullen Voor Een Ander) werkt.

Over Dolf Weverink

Dolf is tekstschrijver/redacteur en ook een ervaren schrijftrainer en opleider. Hij leidt onder meer schrijfcoaches op bij de gemeente Utrecht. Dolf is auteur van Het nieuwe schrijven, een boek waarin alles staat wat je moet weten om betere functionele, zakelijke en commerciële teksten te schrijven, zowel in print als online.Daarnaast is hij ook nog uitgever.

Workshopdetails

Datum: woensdag 15 mei 2019, 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Domstad vergadercentrum, Koningsbergerstraat 9, Utrecht
Voor wie: leden van Tekstnet en Logeion die incidenteel of regelmatig mensen (willen) coachen in hun schrijfwerk
Investering: € 130 (inclusief koffie/thee en lunch; btw niet van toepassing)
Extra: Tijdens de workshop krijg je een exemplaar van Dolfs boek Het nieuwe schrijven. Dat is bij de prijs inbegrepen.

Punten voor Pluslidmaatschap

Deelname aan deze workshop levert je 1 punt op voor het Pluslidmaatschap. Na afloop krijg je een digitaal certificaat als bewijs van deelname. Bewaar je certificaten: daarmee toon je aan dat je 5 punten in 2 jaar hebt gehaald en word je Pluslid.

Aanmelden

Meld je uiterlijk 5 mei 2019 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier onderaan deze pagina. Wacht op de bevestiging en maak dan € 130 over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.
Heb je één week na je aanmelding nog geen bevestiging ontvangen, stuur dan een berichtje naar secretariaat@tekstnet.nl.

Verhinderd?

Ben je toch verhinderd? Je kunt annuleren tot uiterlijk 5 mei 2019. Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@tekstnet.nl. Je betaalt dan alleen € 15 administratiekosten. Als je na 5 mei annuleert, betaal je het volledige bedrag van € 130.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Marjolein Zinkstok of Karin Michielsen.

Meld je aan

Deze workshop is voor leden van Tekstnet (en Logeion).
Ben je lid en wil je je aanmelden voor de workshop? Log dan eerst in.


foto door Aaron Burden gevonden op Unsplash


 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.