Pas gestart als tekstschrijver? Deze valkuilen kun je beter vermijden!

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
27 november 2018
13:30 - 17:00 uur

Locatie
Landhuis in de Stad
Park Oog in Al 1
3533 HE Utrecht


Workshop voor beginnende zelfstandig tekstschrijvers over de mogelijkheden en risico’s van een eigen tekstbureau.

Hoe kom je aan opdrachten? Wat voor tarief kan ik vragen? Hoe werkt dat met je administratie en verzekeringen? En moet je je per se specialiseren?
Als je net bent begonnen als tekstschrijver, of als je erover denkt om als zelfstandig tekstschrijver te gaan werken, zit je vol met vragen. Maar je staat er niet alleen voor.

Wij maakten die situaties al eens mee

Katja en Petra, twee schrijvende freelancers, kennen inmiddels het klappen van de zweep. Met stellingen en op een interactieve manier leer je van hun ervaringen. En hoe jij de valkuilen waar ze eerder intrapten weet te vermijden.
Hoe maak je duidelijke opdrachtafspraken? Wat te doen met onduidelijke briefings? Of als een geïnterviewde je boos opbelt? Is het slim om geld uit te geven aan een boekhouder? Hoe ga je om met acquisitie? En de middag gaat zeker ook over hoe prettig het is om eigen baas te zijn.

Kortom: deze interactieve workshop leert je alles wat je niet moet doen… En geeft tips hoe je de start van je zelfstandig bestaan als tekstschrijver kunt aanpakken.

Olga Leever, ook een ervaren tekstschrijver, legt uit wat beroepsvereniging Tekstnet voor jou kan betekenen. Denk aan de kennis en ervaring van 300 collega’s aan wie je altijd een taal- of ondernemersvraag kunt stellen. En trainingen en workshops om je verder te ontwikkelen. Borrels, algemene voorwaarden en nog veel meer.

Workshopdetails

Datum: dinsdag 27 november 2018
Aantal cursisten: Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Zowel Tekstnetleden als niet-leden zijn welkom.
Duur: 13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Locatie: Landhuis in de stad, Park Oog in Al 1, Utrecht
Investering: Tekstnet-leden betalen 50 euro. Niet-leden betalen 70 euro.
Besluit je binnen 1 maand na de workshop om lid te worden van Tekstnet, dan krijg je 20 euro korting op je lidmaatschapsgeld voor het eerste jaar.
Bij de prijs is koffie en thee inbegrepen. Btw is niet van toepassing.

Over de trainers

Katja Keuchenius schrijft als freelance journalist over sociale innovatie. Ze interviewt mensen die elke dag denken: Hoe gaat de samenleving van de toekomst eruit zien? Momenteel schrijft ze vooral voor vooral voor Intermediair, VM, Slow Management, Juist en Down to Earth magazine.
Petra Wolthuis is werkzaam als journalist, tekstschrijver, docent en trainer. Vanaf 2002 geeft ze het vak Journalistiek Schrijven aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft geschreven voor uiteenlopende bladen zoals Trouw, Gezondgids, Huid, Metro, Esta, Augeo en Familias.
Olga Leever is tekstschrijver en geeft schrijftrainingen. Vanaf 2005 traint en schrijft ze voor o.a. woningcorporaties, gemeenten en MKB-ondernemingen. Olga is al jaren actief lid van Tekstnet, onder andere voor de PR-commissie en ze blogt op Tekstnet.nl.

Routebeschrijving

Landhuis in de Stad is in 1664 gebouwd als buitenplaats. Nu is het een ontmoetingsplaats in de wijk. De locatie ligt 15 minuten lopen of 5 minuten fietsen van het Centraal Station Utrecht. Bij de ingang van het park Oog in Al is het mogelijk om gratis te parkeren. Ook in enkele omliggende straten kost parkeren niets. Bekijk de routebeschrijving.

Aanmelden

Je kon je tot 2 november 2018 aanmelden via het Tekstnet-aanmeldformulier.
 Na de bevestiging van je inschrijving maak je 50 euro (Tekstnet-lid) of 70 euro (geen Tekstnet-lid) over op rekening NL10INGB 0006 1724 35 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Voor vragen over het aanmelden voor deze workshop kun je een berichtje sturen naar secretariaat@tekstnet.nl.

Verhinderd?

Ben je verhinderd? Je kunt annuleren tot uiterlijk 2 november 2018. Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@tekstnet.nl. Je betaalt dan alleen € 15 administratiekosten. Als je na 2 november 2018 annuleert, betaal je het volledige bedrag van 50 of 70 euro.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Mieke van Meer of Annemieke Bos.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.