Overtuigender schrijven (herhaling)

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
25 september 2018
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch


14/7: De workshop is vol, er is ook al een reservelijst. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Een tekst waarmee je je lezer overtuigt, is een kwestie van goede argumenten en schrijverstalent. Of niet? Maak kennis met nieuwe technieken waarmee je overtuigender schrijft en laat je inspireren door Freerk Teunissen.

Van de speechschrijvers van Obama tot de copywriters van Audi: de workshop Overtuigender schrijven biedt je inzichten die schrijvers ontwikkelen en inzetten. Soms voor geldelijk gewin, soms voor een goede zaak. De psychologische beïnvloedingsprincipes van Cialdini komen aan bod én storytelling-switches (een specifieke vorm van perspectiefwisseling). Freerk leert je de technieken kennen en herkennen, met voorbeelden van teksten waarmee schrijvers wel en juist niet overtuigen. Hij geeft zo veel theorie als nodig is om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat doe je samen met je medecursisten in een schrijfbattle: een praktische oefening waarbij je direct feedback krijgt over hoe je je teksten verbetert. Wie overtuigt het meest? Welke techniek heeft welke effecten? Meld je aan en doe mee!

Deelnemers over de workshop van 7 juni

  • ‘Ik heb echt nieuwe inzichten en handvatten gekregen waarmee ik direct aan de slag kan.’
  • ‘Ik kende storytelling en Cialdini al – zoals waarschijnlijk meer collega’s – maar juist deze combi maakte de workshop zo krachtig. Van de switches had ik nog nooit gehoord. Waardevolle inzichten.’

Over Freerk Teunissen
Freerk Teunissen is schrijver en schrijftrainer. Hij schreef boeken als Tekststructuur over effectiever en efficiënter schrijven, en Wat is nieuws? over journalistiek. Ook schrijft hij regelmatig artikelen voor onder meer het Tekstblad. Als trainer geeft hij o.a. cursussen bij het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Hij ontwikkelde de Schrijfcarrousel, een set kaarten met schrijfopdrachten waar elke schrijftrainer profijt van heeft.

Voor wie
De workshop Overtuigender schrijven is voor leden van Tekstnet en Logeion die nieuwe inzichten willen toepassen in hun teksten om overtuigender te zijn. Er is plaats voor 16 deelnemers. Neem je laptop mee!

Datum, tijd, plaats
Dinsdag 25 september 2018, 13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Verkadefabriek,  Boschdijkstraat 45, 5211 VD Den Bosch

Kosten
€ 60 (inclusief koffie/thee; btw niet van toepassing)

Aanmelden
De workshop is vol, inschrijven is niet meer mogelijk.

Voor mensen die zich al hebben aangemeld: wacht op de bevestiging en maak dan € 60 over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Heb je één week na je aanmelding nog geen bevestiging ontvangen, stuur dan een berichtje naar bijeenkomsten@tekstnet.nl.

Meer weten
Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Naomi van Loon  of bij Marjolein Zinkstok.

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.