Op ideeën komen in je eentje

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
21 juni 2019
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)
Domplein 4
Utrecht


Deze workshop zit vol. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst.

… werken met je briljant logisch oncreatief denken

Schrijven kun je. Maar je wilt meer creatief resultaat. Hoe vind je die bijzondere invalshoek of een frisse blik op een onderwerp? Hoe verras je je opdrachtgevers? En hoe kun je het schrijven eens anders aanpakken? In deze workshop leer je hoe je ook onder druk en in je eentje creatief kunt zijn.

Wat levert de workshop je op?

Marcel Stolk neemt je deze middag mee in de logica van het creatieve proces. Je ontdekt en oefent met bewezen creatieve technieken voor het schrijven om een onderwerp anders te benaderen.

Voorbeelden en oefenen

De workshop is een combinatie van theorie en praktijk, van voorbeelden en zelf oefenen. Zo geeft Marcel uitleg over ons briljant logisch oncreatief denken. En hoe je het creatieve proces als ruggensteun kunt gebruiken. Hij leert je tools en technieken (zoals: ‘van bloem tot bom’), hoe je in je eentje kunt brainstormen en hoe je dat in een groep doet.

Verder leer en oefen je:

  • de prikkelende creatieve startvraag bedenken
  • op veel ideeën komen
  • nog meer ideeën bedenken met creatieve technieken
  • ideeën selecteren en combineren

Na deze middag heb je veel tips om de creativiteit te vergroten in je dagelijks werk.

Over Marcel Stolk

Marcel Stolk is expert op het gebied van creatief denken met een ruime ervaring. Hij geeft voor de Nederlandse Vereniging voor Journalistiek de cursus “creatief in je eentje” en gaf jarenlang in het opleidingsprogramma van Sanoma Uitgevers de training One Hundred Creative Strategies.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor leden van Tekstnet en Logeion die hun creatieve technieken beter willen inzetten. Er is plaats voor 15 deelnemers. De workshop gaat door bij minimaal 11 deelnemers.

Punten voor Pluslidmaatschap

Deelname aan deze workshop levert je 1 punt op voor het Pluslidmaatschap. Bewaar het certificaat dat je krijgt: daarmee toon je aan dat je 5 punten in 2 jaar hebt gehaald en word je Pluslid.

Kosten

€ 65 (inclusief koffie/thee; btw niet van toepassing)

Aanmelding en betaling

Meld je uiterlijk 5 juni 2019 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier. Wacht op de bevestiging en maak dan € 65 over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet.
Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Heb je 1 week na je aanmelding nog geen bevestiging ontvangen, stuur dan een berichtje naar secretariaat@tekstnet.nl.

Verhinderd?

Ben je toch verhinderd? Je kunt annuleren tot uiterlijk 5 juni 2019. Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@tekstnet.nl. Je betaalt dan alleen € 15 administratiekosten. Als je na 5 juni 2019 annuleert, betaal je het volledige bedrag van € 65.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen kun je terecht Mieke van Meer of Arthur Snaauw.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.