Bewust offreren

Geschreven in door Astrid Mikkers1 reactie

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
10 oktober 2019
13:30 - 17:00 uur

Locatie
Parkhuis Lombok
JP Coenstraat 5
Utrecht


‘Schrijven is leuk, zolang het maar geen offerte is’. Veel tekstschrijvers worstelen met hun prijsvoorstel: zit ik niet te hoog met m’n uurprijs? Klopt het begrote aantal uren dat ik voor de opdracht nodig heb? En als die leuke, nieuwe klant een lager kennismakingstarief voorstelt, wat zeg ik dan? Vragen. Vragen. Vragen.

Over de workshop

Donderdagmiddag 10 oktober pakken we samen allerlei offertevragen bij de kop. Ervaren tekstschrijver Rafael Barnhard begeleidt de workshop. Je vult je kennis over offreren aan, maar de grootste winst van deze workshop zit in het toetsen van je eigen gevoel en ideeën aan elkaars praktijk.

Van die praktijk weten we als ondernemers en tekstschrijvers veel. Tijdens de workshop gebruiken we die ervaring. Zo bespreken we welke uurprijs goed aanvoelt, hanteren we een objectieve waardemeter om het aantal uren voor uiteenlopende projecten vast te stellen én zijn we alert op woorden die onze aanbieding laten concurreren op kwaliteit en minder op prijs.

Wat levert de workshop jou op?

Je krijgt meer grip op je offertes. Je maakt voortaan betere voorstellen omdat je voor jezelf duidelijk hebt wat er achter jouw keuzes zit. Doordat je jouw dilemma’s met de groep bespreekt, voel je je sterker in het offertetraject en bij prijsonderhandelingen. Je bent ook een solide(re) partner voor de klant.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor leden van Tekstnet en van Logeion die willen leren hoe hun offerte méér oplevert dan alleen het binnenhalen van de opdracht.

Over de workshopleider

Rafael Barnhard is copywriter, conceptbedenker en creatief strateeg, mede-eigenaar van aanbestedingstekstenbureau TenderTijgers (met Tekstnetter Olga Leever) en docent copywriting aan het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht. Hij bespreekt in praktische intermezzo’s de kneepjes van overtuigend offerteschrijven.

Rafael gaf deze workshop eerder dit jaar. Dit vonden Tekstnetters ervan:

“Goede tips opgedaan. Bijvoorbeeld de 3 instrumenten om een tarief te bepalen.”
“Interessant om met collega’s over offreren te sparren.”
“Goed om je bewust te worden van je eigen inbreng; dat je invloed hebt op wat de opdrachtgever van je aanbod zal denken.”

Waar en wanneer?

De workshop wordt gegeven bij Parkhuis Lombok, JP Coenstraat 5, 3131 EK Utrecht. We ontvangen je vanaf 13.00 uur met koffie en thee. De workshop start om 13.30 uur. Rond 17.00 sluiten we af.

Workshopdetails

 • Datum: donderdag 10 oktober 2019
 • Aantal deelnemers: maximaal 14
 • Tijd: 13:30-17:00 uur
 (ontvangst vanaf 13.00 uur)
 • Locatie: Parkhuis Lombok, JP Coenstraat 5, 3131 EK, Utrecht (zo’n 10 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station)
.
 • Nodig: een laptop met wifi.
 • Investering: € 65 (inclusief koffie/thee; btw niet van toepassing)

Punten voor Pluslidmaatschap

Deelname aan deze workshop levert je 1 punt op voor het Pluslidmaatschap. Na afloop krijg je een digitaal certificaat als bewijs van deelname. Bewaar je certificaten: daarmee toon je aan dat je 5 punten in 2 jaar hebt gehaald en word je Pluslid.

Aanmelding en betaling

Meld je uiterlijk 25 september 2019 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier. Wacht op de bevestiging en maak dan € 65 over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.
Heb je 1 week na je aanmelding nog geen bevestiging ontvangen, stuur dan een berichtje naar secretariaat@tekstnet.nl.

Verhinderd?

Ben je toch verhinderd? Je kunt annuleren tot uiterlijk 30 september 2019. Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@tekstnet.nl. Je betaalt dan alleen € 15 administratiekosten. Als je na 30 september annuleert, betaal je het volledige bedrag van € 65.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen over deze workshop kun je terecht bij Marjolijn Hovius of bij Mieke van Meer.

Reacties

 1. Hallo,

  hierbij meld ik me aan voor de workshop Bewust offreren op donderdag 10 oktober a.s.

  Met vriendelijke groet,
  Paula Hertogh

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.