Google Analytics – hoe meet je de effectiviteit van webteksten?

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
11 september 2019
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Parkhuis Lombok
JP Coenstraat 5
Utrecht


De workshop zit inmiddels vol. Wil je op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@tekstnet.nl.

Online is alles meetbaar. Dus ook het effect van de teksten die wij schrijven. En dat is prachtig. Eindelijk kunnen we onze meerwaarde als tekstschrijver aantonen: de vindbaarheid van een webpagina. Het aantal bezoekers dat de pagina bezoekt. En wat ze daar doen. Hiervoor zijn vele tools beschikbaar. Google Analytics is de bekendste tool. De mogelijkheden van dit programma zijn eindeloos, maar daardoor is het ook één groot doolhof. Hoe word je wijs uit al die data? Je ontdekt het op 11 september, in een uiterst praktische methode om Google Analytics naar je hand te zetten.

Voor wie is deze workshop?

Wil jij je opdrachtgevers laten zien dat je geen kostenpost bent, maar een investering die rendement oplevert? Ben je nieuwsgierig welk effect jouw webteksten sorteren? Wil je – kortom – weten of jouw teksten online ‘werken’? Dan is deze workshop voor jou.

Belangrijk!

Toegang tot Google Analytics-gegevens van minimaal één website (van een klant of van je eigen website) is een vereiste om mee te kunnen doen. Tijdens de workshop ga je direct met deze gegevens aan de slag. Aan het einde van de dag ga je naar huis met je eerste analyse. Om aan je opdrachtgever te presenteren, óf te gebruiken om je eigen website te verbeteren.

Wat leer je precies?

Je leert:

  • Hoe je de ‘Google-ranking’ van websites meet
  • Hoe je het bezoekersgedrag in kaart brengt
  • Hoe je resultaten meet op een website (conversie)
  • Hoe je je bevindingen overzichtelijk en begrijpelijk rapporteert aan je opdrachtgever

Let op: je leert dus niet hoe je aan de hand van Google Analytics betere webteksten schrijft. Je leert of webteksten effectief zijn, en of ze aangepast moeten worden om meer resultaat te behalen.

Over de trainer

De workshop wordt gegeven door Arjan Jonker, tekstschrijver sinds 2006 en inmiddels gespecialiseerd in webteksten. In 2013 veranderde hij daarom de naam van zijn bedrijf in Waardevolle Webteksten.
Over webteksten en Google Analytics zegt hij:
“Voorheen wist ik bar weinig van Google Analytics. Ik schreef webteksten, maar leverden die mijn klant iets op? Alleen ondubbelzinnige contactaanvragen gaven hiervan een indicatie. Veel andere resultaten bleven ongezien. Ik deed zelfstudie en volgde cursussen in Google Analytics. Die kennis heb ik vertaald naar mijn eigen methode. Die werkt uitstekend om mijn opdrachtgevers de meerwaarde van mijn werk te tonen. Deze kennis deel ik graag met mijn vakcollega’s.”

Workshopdetails

  • Datum: woensdag 11 september 2019
  • Aantal deelnemers: maximaal 16
  • Tijd: 10:00-16:00 uur
 (ontvangst vanaf 09.30 uur)
  • Locatie: Parkhuis Lombok, JP Coenstraat 5, Utrecht
, op 10 minuten lopen van Utrecht CS.
  • Nodig: een laptop met wifi en toegang tot Google Analytics-gegevens van minimaal één website.
  • Investering: € 130 (inclusief koffie/thee en lunch; btw niet van toepassing)

Wanneer je je eigen praktijkcase hebt, verdien je je investering terug terwijl je leert!

Punten voor Pluslidmaatschap

Deelname aan deze workshop levert je 1 punt op voor het Pluslidmaatschap. Na afloop krijg je een digitaal certificaat als bewijs van deelname. Bewaar je certificaten: daarmee toon je aan dat je 5 punten in 2 jaar hebt gehaald en word je Pluslid.

Aanmelding en betaling

Meld je uiterlijk 28 augustus 2019 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier. Wacht op de bevestiging en maak dan € 130 over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.
Heb je 1 week na je aanmelding nog geen bevestiging ontvangen, stuur dan een berichtje naar secretariaat@tekstnet.nl.

Verhinderd?

Ben je toch verhinderd? Je kunt annuleren tot uiterlijk 28 augustus 2019. Stuur hiervoor een mail naar secretariaat@tekstnet.nl. Je betaalt dan alleen € 15 administratiekosten. Als je na 28 augustus annuleert, betaal je het volledige bedrag van € 130.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Marjolijn Hovius.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.