Fris je eindredactievaardigheden op I

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
11 januari 2018
10:00 - 17:00 uur

Locatie
Podium Bloos
Speelhuislaan 151
4815 CD Breda


Ze maken jou als ervaren eindredacteur niets wijs. Je checkt de spelling van aangeleverde stukken grondig, bedenkt de juiste invalshoek voor de doelgroep en maakt met enkele ingrepen teksten beter leesbaar. Toch is het goed om af en toe in de spiegel te kijken. Vaar je volledig op je jarenlange ervaring of gun je je vaardigheden een opfrisbeurt? En hoe gaan collega’s eigenlijk met eindredactionele dilemma’s om?

Deze workshop voor ervaren eindredacteuren van zakelijke en informatieve teksten zet je vaardigheden weer op scherp. Alle aspecten van het vak komen aan bod: scherpere intro’s maken, interviews beter verwerken, verschillen tussen teksten in print en online en omschrijven naar het juiste taalniveau.

Werkwijze

De workshop wisselt de theorie van eindredactie af met praktische oefeningen. Je praat met elkaar over onder andere de positie van de eindredacteur en deelt ervaringen over nieuwe spellingkwesties en feedback geven op teksten. Tussendoor ga je zelf aan de slag: je fikst intro’s, traint je koppensneller-skills en leert om graphics (illustraties enz.) in te zetten als eindredactionele tool. Bovendien krijg je bevestiging of juist inspiratie van collega’s voor allerlei kwesties die je in je werk als eindredacteur tegenkomt. Na afloop van de workshop ben je op de hoogte van de nieuwste trends in het vakgebied. Je kunt met een alerte blik en nieuwe ideeën teksten naar een hoger niveau tillen.

Voorbereiding op de workshop

Na je aanmelding ontvang je een e-mail met de vraag een specifiek leerdoel op te geven. In de workshop laten we zo veel mogelijk van deze leerdoelen aan bod komen. Een week voor de workshop ontvang je cursusmateriaal: oefeningen, checklists en inspiratielijstjes. Zet deze documenten op je laptop en neem die mee. Tijdens de workshop kun je er meteen mee aan de slag.

Over de trainer

Hans Vos (1956) is een ervaren eindredacteur. “Ik realiseer me dat onfeilbare eindredacteuren schaars zijn, maar ik vind het een uitdaging om samen vaardigheden aan te scherpen.”
Hans heeft ervaring met bijna alle disciplines van de journalistiek: hij schreef voor kranten, was eindredacteur van publieksbladen als Story, Grasduinen en Beau Monde en publiceerde zijn eigen boek Zo werkt onze roddelpers (2009). Daarnaast was hij eindredacteur van de boeken van Sonja Bakker. Momenteel werkt hij als eindredacteur bij ASR Nederland. Met zijn eigen bedrijf Alert Communicatie verzorgt Hans Vos onder andere (incompany)trainingen eindredactie, persberichten en schriftelijke communicatie. Ook geeft hij publiciteitsadviezen aan bedrijven en schrijft hij artikelen voor diverse media.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor ervaren eindredacteuren van Tekstnet en Logeion die hun vaardigheden willen opfrissen. Er is plaats voor 12 deelnemers.

Waar en wanneer?

Deze workshop wordt twee keer gegeven. Op donderdag 11 januari 2018 van 10.00 tot 17.00 uur vindt de workshop plaats in Podium Bloos, Speelhuislaan 151, Breda. Op woensdag 17 januari 2018 is de reprise in het LKCA in Utrecht.

Kosten

€ 100 (inclusief koffie/thee en lunch; btw niet van toepassing)

Aanmelden

Meld je uiterlijk 13 december 2017 aan via het Tekstnet-aanmeldformulier onderaan deze pagina. De workshop is vol.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Mieke van Meer of Marjolein Zinkstok.

Direct reserveren

Er zijn nog 1 plaats(en) beschikbaar.

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.