Effectief schrijven voor social media

Geschreven in door Gerti Vos1 reactie

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
12 december 2017
13:30 - 17:00 uur

Locatie
LKCA
Kromme Nieuwegracht 66
Utrecht
Let op: ingang aan de Jeruzalemstraat


In september was deze workshop in Utrecht binnen de kortste keren ‘uitverkocht’, de deelnemers waren positief. In november hebben we hem opnieuw aangeboden in Tilburg maar bleef het aantal inschrijvingen steken. Was het de datum, de locatie? Hoe dan ook: deze workshop van Elja Daae is zo goed bevallen dat we er het jaar graag mee afsluiten! Om met een van de deelnemers te spreken: “Elja is enthousiast, kundig en lekker no-nonsense.”

De workshop is bedoeld voor leden die al geruime tijd actief zijn op social media, voor zichzelf of voor klanten, en graag willen weten over wat anno 2017 werkt en wat niet. Social media-expert Elja Daae gaat een middag lang uitgebreid in op de vraag hoe je nóg effectievere social media-updates maakt. Daarbij staan Facebook, Twitter en Linkedin centraal. Bij de workshop krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat is cruciaal voor je updates op Facebook, Twitter en LinkedIn?Hoe zit het met je doelgroep(en)? Voor wie doe je het? Waar zit hun ‘haakje’, hoe kun je ze raken?
  • Wat scoort wel of juist niet (en wat is ‘scoren’ eigenlijk in dit geval)? Hoe genereer je meer verkeer?Hoe gebruik je de ‘nieuwe taal’ van emoticons?
  • Hoe zorg je voor een aantrekkelijke combinatie van tekst en beeld? Wat werkt wel en wat niet? Hoe kom je op makkelijke manier aan beeld en hoe pas je je tekst aan op het beeld?

In de workshop Effectief schrijven voor social media komt het allemaal aan bod. Aan het eind van de middag weet je nog beter waar je online het beste je vaardigheden, tijd en energie in kunt steken.

Vorm

Het wordt een interactieve lezing. Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden kijken we wat het beste werkt op social media. Van tevoren krijg je een kleine huiswerkopdracht die we in de groep bespreken.

Voor wie?

Voor leden, aspirant-leden en buitenleden van Tekstnet en leden van Logeion. Je bent vertrouwd met social media en gebruikt al regelmatig media als Twitter, Facebook en LinkedIn. De workshop is niet bedoeld voor absolute beginners.

Over de workshopleider

Elja Daae is social media spreker, trainer, adviseur en auteur. Ze is gespecialiseerd in online business development en social media marketing. Ze schreef onder meer de boeken ‘Bloggen als een Pro’ en ‘Zet je zaak op de kaart in 60 minuten’. Elja is oprichter van Frankwatching Webinars.

Wanneer?
Dinsdag 12 december 2017 van 13.30 tot ca. 17.00 uur. De ontvangst met koffie en thee is vanaf 13.00 uur. Je laptop kan mee, maar dat hoeft niet.

Waar?

LKCA (zaal 3)
Kromme Nieuwegracht 66 (ingang Jeruzalemstraat)
3512 HL Utrecht
Het LKCA is gevestigd in het centrum van Utrecht, op ongeveer 15 minuten loopafstand van het Centraal Station.

Tip: Vooraf samen lunchen? Zet een oproepje op Twitter met #Tekstnet!

Kosten
€50 (geen btw van toepassing).

Aanmelding

Meld je uiterlijk 30 november aan via onderstaand aanmeldformulier. Leden van Logeion moeten hun lidnummer vermelden onder ‘Opmerkingen’.  Wacht op de bevestiging en maak dan €50 over op rekening NL10 INGB 0006172435 t.n.v. Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’. Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Annuleren

Annuleren kan tot uiterlijk 4 december. Stuur hiervoor een mail naar bijeenkomsten@tekstnet.nl. We brengen dan wel €15 administratiekosten in rekening. Na 4 december is je aanmelding definitief en moet je het volledige bedrag van € 50 betalen.

Meer weten?
Met vragen over deze workshop kun je terecht bij Karin Lassche (karin@klassetekst.nl, 06 18 52 76 27) of Lucy Holl (lucy.holl@gmail.com, 06 28 58 65 61).

Direct reserveren

Er zijn nog 3 plaats(en) beschikbaar.

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement.

Reacties

  1. Beste mensen,

    Helaas schikt dinsdag 12 december mij niet maar is er al een volgende datum voorzien voor deze workshop?

    Met vriendelijke groet,
    Jo Kieboom

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.