Beelddenken – 28 mei

Geschreven in door Gerti Vos0 reacties

Georganiseerd door: Tekstnet

Datum en tijd
28 mei 2018
13:30 - 17:00 uur

Locatie
Amershof
Snouckaertlaan 11
Amersfoort


Deze workshop wordt ook gegeven op 28 juni.

Als tekstschrijvers denken we in woorden. Maar we weten ook dat onze teksten meer aandacht krijgen als het bijbehorende beeld passend is. Wat is het juiste beeld? Hoe beoordeel je aangeleverd beeldmateriaal? En waar kun je het juiste beeld vinden? Dat vraagt om beelddenken.

Deze workshop geeft inzicht in de kracht van beeld. Je leert waarom het ene beeld stopkracht heeft en het andere niet. Je leert een beeld beoordelen aan de hand van technische en psychologische kenmerken. Als oefenmateriaal gebruiken we de blogs op tekstnet.nl. Welk beeld is goed, welk beeld kan veel beter? Dat leren we van Wim Honders, specialist in de kracht van beeld.

Tekstnetters die bloggen voor Tekstnet of in de webredactie of de PR-commissie zitten, krijgen voorrang en een korting op de prijs. Zo draagt de workshop bij aan een nog krachtiger uitstraling van onze website. Maar de workshop is zeker ook interessant voor andere leden van Tekstnet.

Over Wim Honders

Wim Honders is conceptontwikkelaar, bladenexpert en redactioneel adviseur voor print en online. Als creatief directeur van onder meer Scripta Media en Boomerang Publishing heeft hij talloze (crossmediale en bekroonde) concepten ontwikkeld voor bedrijven, merken en instellingen. Hij is specialist, publicist en spreker op het gebied van beeldcommunicatie en crossmedia. Daarnaast is hij docent aan de Vrije Universiteit en gastdocent bij diverse buitenlandse universiteiten.

Voor wie

Voor leden van Tekstnet en Logeion die willen leren hoe ze hun teksten met goed beeld krachtiger kunnen maken. Er is per workshop plaats voor 12 deelnemers. Neem je laptop of tablet mee!

Datum, tijd, plaats

maandag 28 mei
13.30 – 17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Amershof, Snouckaertlaan 11, 3811 MA Amersfoort
Zie routebeschrijving.

Kosten

€ 65 (inclusief koffie/thee; btw niet van toepassing)

De workshop is vol. Stuur een mail naar bericht@tekstnet.nl om op de wachtlijst te komen.

Aanmelden

  • Meld je aan via bijeenkomsten@tekstnet.nl. Voor de workshop op maandag 28 mei is de deadline 21 mei 2018.
  • Wacht op de bevestiging en maak dan je bijdrage over op rekening NL10INGB0006172435 t.n.v. Vereniging Tekstnet. Na betaling ontvang je van het secretariaat van Tekstnet een factuur met daarop de vermelding ‘betaald’.
  • Je aanmelding is definitief als je betaling binnen is.

Verhinderd?

Ben je toch verhinderd? Je kunt annuleren tot uiterlijk 21 mei. Stuur hiervoor een mail naar bijeenkomsten@tekstnet.nl. Je betaalt dan alleen € 15 administratiekosten. Als je na 21 mei annuleert, betaal je het volledige bedrag.

Meer weten

Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Christine van Eerd. Voor organisatorische vragen kun je mailen naar Arthur Snaauw.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.