Erik Weijers

Erik Weijers

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“Soms werk ik als interimmer bij een groot bedrijf. Een leuk kijkje in de keuken, en fijn om af en toe in teams te werken.”

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Na mijn studie wilde ik niets liever dan schrijven. In het begin pakte ik alles aan wat op mijn pad kwam, al waren het handleidingen. Leven van de pen was iets geweldigs. Nog steeds!

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik schrijf voor ondernemers die een betere website willen. Soms werk ik als interimmer bij een groot bedrijf. Een leuk kijkje in de keuken, en fijn om af en toe in teams te werken.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Ik gaf schrijftraining aan tientallen communicatiemedewerkers van Waternet. Ik heb de cursus zelf ontworpen en bijgeschaafd. Ik kreeg routine en lol in het voor de groep staan. Mijn community-werk bij kanker.nl heeft ook flinke indruk op me gemaakt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik vind de dynamiek van interviews interessant. Hoe zorg je dat mensen loskomen en iets interessants delen? En dan tijdens het gesprek het gevoel van: Yes, eindelijk! Dit komt in de tekst!

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Voor elke tekstvorm is een formule die werkt. Je hoeft niet alles uit je creatieve geest te trekken. School je in verschillende tekstvormen.

Wat is het bijzonderste wat je als tekstschrijver is overkomen?
Ik geef ook advies over profilering op online dating-sites. Een van de klanten, een jonge gozer, heb ik goed leren kennen. Het begon bij tekstueel advies, maar ik werd een mentor van zijn persoonlijke ontwikkeling. Heel waardevol.

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet? Wat heb je aan Tekstnet?
Tekstnet was enorm belangrijk voor me toen ik net begon: het leverde me een paar van mijn eerste klussen op. Nu vind ik het fijn dat ik klussen kwijt kan bij een goed netwerk als ik zelf geen tijd heb.

Erik Weijers — radix-tekst.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.