Een live interview voor 90 man

Geschreven in Trots op door Marcel Uljee

Sinds 14 maart jongstleden mag ik een nieuwe belevenis op mijn cv toevoegen. Ervaring met één-op-één interviewen voor magazines en nieuwsbrieven had ik al. Ook heb ik jarenlang bij de lokale radio mensen voor de microfoon gehad. Maar een live interview voor 90 man publiek, dat was wel even andere koek!

Na grondige research en een voorbereidend gesprek met de geïnterviewde was ik er klaar voor. Ik zou de prominente Amersfoorter Ariaantje van Gent live interviewen. Ariaantje is een PowerVrouw die in 2018 zesde werd bij de verkiezing van Amersfoorter van het Jaar.

Wat doet Ariaantje precies? Als een soort ‘Inspector Gadget’ (zo noemt ze het zelf), zoekt zij op open en besloten Facebookgroepen naar mensen die spullen voor eten ruilen. Via een persoonlijk bericht neemt ze contact met ze op en voor die mensen stelt ze voedseltassen op maat samen. Haar opa-en-oma-tassen zijn een heel leuk voorbeeld: pannenkoekenbeslag, speelgoed, lekkere koekjes en andere dingen om je kleinkinderen mee te verwennen!

Alle activiteiten op het gebied van armoedebestrijding die Ariaantje ontplooit, doet zij onder de naam Aya’s Toko. Voor mij voelde het als een voorrecht om bij te mogen dragen aan de promotie van dit mooie, goede doel.