Christel van Koppen

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“Dat ik ook een bèta ben, vinden mijn opdrachtgevers een meerwaarde. Ze zoeken iemand die analytisch is, de cultuur van de overheid kent en bekend is met techniek.”

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik schrijf en redigeer columns, blogs, artikelen, webteksten en aanbestedingsdocumenten. Veel van mijn opdrachtgevers komen uit de techniek, zoals aannemers, ingenieur- en adviesbureaus. Maar ook in de facilitaire dienstverlening en gezondheidsmanagement weten ze mij steeds vaker te vinden.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Op mijn serie columns ‘Christel Kopt’ in weekkrant De Brug Nijmegen. Ik werd uit honderden inzenders geselecteerd. Voor mij moeten opdrachten aan minstens twee van de drie P’s voldoen: Plezier, Prestige en Poen. Columns schrijven voor de Brug gaf plezier en prestige. Hierdoor heb ik nu vier opdrachtgevers waarvoor ik regelmatig columns of blogs schrijf of redigeer. De derde P is dus ook gerealiseerd!

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
‘Word ingenieur met schrijftalent, want die zijn schaars.’ Dit advies kreeg in 2013. Na 17 jaar als beleidsadviseur en bestuurder in de techniek wilde ik het liefst mijn hart volgen en gaan schrijven. Maar kon ik daar wel van leven? Ja dus!

Wat is jouw kracht als tekstschrijver?
Dat ik ook een bèta ben, vinden mijn opdrachtgevers een meerwaarde. Ze zoeken iemand die analytisch is, de cultuur van de overheid kent en bekend is met techniek. Grappig vond ik de selectiemethode van een landmeetkundig bureau. Tijdens de telefonische kennismaking vroeg deze potentiële opdrachtgever me enkele landmeetkundige termen te verklaren, waaronder piket, jalon en coördinaat. Zo belde hij een hele lijst tekstschrijvers af…

Wat is je mooiste Tekstnet-ervaring?
Vorige zomer had een klein groepje Tekstnetters de SEO-goeroe Arjan Jonker ingehuurd voor een intensieve cursus SEO-teksten schrijven. Ontzettend leerzaam. Natuurlijk vanwege de kennis van Arjan, maar zeker ook omdat ik de cursus samen volgde met professionele vakgenoten. Lid zijn van Tekstnet betekent voor mij kennis, contacten, uitwisseling, een professioneel kader en natuurlijk ook gezelligheid!

Christel van Koppen — dehelderepen.nl

Plaats een reactie