Bert Pots

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“De nieuwe tekstschrijver is meer dan alleen ‘een leverancier van mooi gerangschikte letters’. Hij denkt in concepten en heeft ook een goed oog voor vorm en beeld. Van hem mag onder meer worden verwacht dat hij filmpjes kan maken met zijn smartphone.”


Wanneer ben je tekstschrijver geworden? Wat voor werk doe je?
Sinds twintig jaar heb ik een gemengd bedrijf. Na een reeks aan vaste dienstverbanden – die bestonden toen nog – ontdekte ik het plezier van ondernemen. Ik bedrijf journalistiek, doe aan tekstschrijverij, leid debatten en maak online magazines. Voor een publiek van professionals. Over heel specifieke onderwerpen. Vaak gaat het om kwesties op gebied van bouwen, wonen en commercieel vastgoed. Ook bericht ik over de arbeidsmarkt van de toekomst. Zal een robot op enig moment het werk van een tekstschrijver overnemen?

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op al mijn producties. Vaak groot, soms klein. Het meest trots ben ik op mijn eigen ontwikkeling. Van schrijver naar e-bladenmaker. In de digitale magazines van congresredactie.nl komen techniek, vorm, tekst en (bewegend) beeld perfect samen. Met maar één doel: op een aantrekkelijke, bijdetijdse manier kennis met elkaar delen.

Hoe zie je de ontwikkeling van het vak?
Het precieze tempo van maatschappelijke en technische veranderingen laat zich moeilijk voorspellen, maar tekstschrijvers krijgen in het digitale tijdperk op enig moment te maken met robots die goede, misschien wel betere tekst kunnen maken. Het heeft geen zin tegen machines te vechten. Die strijd valt niet te winnen, maar aan gedreven tekstschrijvers/communicatieprofessionals zal altijd behoefte bestaan.

Waarom ben je lid van Tekstnet?
Mijn gemengd bedrijf kent meerdere smaken. Sinds een jaar ben ik terug op het nest, maar ik ben ook lid van NVJ en Logeion. Tekstnet is vooral leuk om ondernemende collega’s te ontmoeten.

Bert Pots – bertpots.amsterdam, congresredactie.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.