Annemarieke Noordhoff

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“Wees je bewust van wat je als schrijver al in huis hebt: je vermogen om te analyseren, door te vragen, grotere verbanden te zien. En zet die capaciteiten ook in voor andere communicatieprocessen.”

Wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Goede vraag! Tekstschrijven heb ik altijd gedaan. Eerst voor websites – eind jaren ’90 was ik contentmanager bij een internetbureau. Ongetwijfeld de eerste in Nederland. Later werkte ik bij andere internet- en communicatiebureaus. Daar heette ik redacteur of adviseur. In die 20 jaar is het creëren van tekst, copy, content of inhoud een constante. In de loop van de jaren op steeds steviger posities: van eenvoudige nieuwsberichten naar – bijvoorbeeld – het formuleren van een aansprekende visie voor een RvB.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Tegenwoordig werk ik bij JCM Context, het bureau voor inhoud en creatie, waar ik sinds 2010 ook mede-eigenaar van ben. We werken vooral voor grote organisaties. De afgelopen maanden bijvoorbeeld voor KPN, Ballast Nedam, AFM. Maar ook voor minder grote namen – vaak organisaties die een ingewikkeld verhaal te vertellen hebben.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Pfieuw, dat is als vragen van welk kind ik het meest houd. Ik ben razend trots als een opdrachtgever zegt dat ik het vraagstuk of haar organisatie echt heel goed doorgrond heb. Dat ze er zelf nog nooit zo tegenaan hebben gekeken, maar dat ik het ongelooflijk raak verwoord heb. Dan loop ik de rest van de dag tevreden te neuriën.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt?
Wees je bewust van wat je als schrijver al in huis hebt: je vermogen om te analyseren, door te vragen, grotere verbanden te zien. En zet die capaciteiten ook in voor andere communicatieprocessen.

Waarom ben je lid van Tekstnet?
Ik ben het nog maar net, eigenlijk. Het was er eerder nooit van gekomen. Nu zie ik het als een mooie bekroning. Ik vond het overigens heel waardevol om eens feedback te krijgen van andere schrijvers dan mijn directe collega’s. Een onverwacht cadeautje!

 

Annemarieke Noordhoff — JCM Context

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.