Anne-Marie Krap op kantoor bij haar eerste klant

Anne-Marie Krap

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn1 reactie

“Ik word erg blij van samenwerken met mensen van andere disciplines, zoals grafisch ontwerpers, fotografen en onlinemarketingspecialisten .” 

In deze rubriek zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat Anne-Marie Krap:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
Sinds april 2012 ben ik zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur. Ik heb heel lang gewerkt als adviseur en projectleider ruimtelijke inrichting bij een groot advies- en ingenieursbureau. Ik nam ontslag en volgde een communicatieopleiding en diverse schrijfcursussen.

Wat voor werk doe je en voor wie?
Ik werk vooral voor ondernemers en doe verschillende dingen voor de Hanzehogeschool Groningen. Ik heb een aantal vaste klanten voor ik wie alle communicatie verzorg, onder andere in de vorm van inhoudelijke artikelen, blogs en social media. Ook webteksten voor ondernemers doe ik regelmatig.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Een out of the box online jaarverslag voor de Kamer van Koophandel Noord-Nederland en een boekje voor de Hanzehogeschool Groningen over slim organiseren in het mkb. Beide voorbeelden van samenwerking met een enthousiast projectteam en mensen van andere disciplines, zoals grafisch ontwerpers, fotografen en onlinemarketingspecialisten en daar word ik heel erg blij van!

Wat is het bijzonderste wat je als tekstschrijver is overkomen?
Mijn eerste klant was een groot hoveniersbedrijf. De eigenaar en ik leerden elkaar kennen tijdens het ontwerpen en aanleggen van mijn nieuwe tuin. Een jaar later vroeg hij of ik een nieuwsbrief voor zijn bedrijf wilde maken. Hij had nog nooit iets van me gelezen! Dat vertrouwen, daar krijg ik nog de tranen van in m’n ogen. Het was in 2009, nog voordat ik gestart was en ik maak die nieuwsbrief nog steeds. De foto bij dit bericht is gemaakt bij hem op kantoor.

Waarom ben je lid geworden van Tekstnet? Wat heb je aan Tekstnet?
Ik had behoefte aan collega’s, uitbreiden van mijn vakkennis en aan een gezellige club om bij te horen. Ik werd al snel bestuurssecretaris en dat was een prachtige snelkookpan om ook die andere doelen te verwezenlijken. Je zit er dan meteen middenin!

Anne-Marie Krap – akatekst.nl

Reacties

  1. De Erkende Toezichthouder, een netwerkorganisatie voor toezichthouders & commissarissen, werkt ook met Anne-Marie Krap als communicatieadviseur samen. Wij worden ontzettend blij van haar, niet alleen omdat ze een plezierige samenwerkingspartner is, maar ook omdat zij de pen lekker scherp kan hanteren!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.