André Driessen

André Driessen

Geschreven in Spotlight door Anneke Nunn0 reacties

“Een goed verhaal verbindt, creëert draagvlak en geeft inzicht. Bovendien is een verhaal leuk om naar te luisteren, gemakkelijker te onthouden en eenvoudig om door te vertellen.”

In deze rubriek zetten we een Tekstnet-collega in de spotlight. Deze keer is dat André Driessen:

Hoe en wanneer ben je tekstschrijver geworden?
In het derde jaar van mijn studie Nederlands woonde ik een gastpresentatie bij van een ervaren copywriter. In geuren en kleuren vertelde hij over zijn vak. Ik was direct verkocht en zette al mijn pijlen op een toekomst als copywriter. Dat is gelukt. Al ruim twintig jaar klim ik met veel plezier in de pen voor ondernemers om hun ideeën te verwoorden.

Op welke opdracht ben je het trotst?
Het blijft inspirerend en uitdagend om te verwoorden wat anderen willen zeggen, maar niet zelf op papier kunnen krijgen. Ik heb me altijd veel meer dan een tekstschrijver gevoeld. Ik geef ook graag workshops over overtuigend schrijven en presenteren. En ik begeleid met veel liefde en plezier ondernemers bij positioneringsvraagstukken. Het trotst ben ik op opdrachten waarbij ik alle communicatie voor mijn rekening neem: van positionering tot het schrijven en plaatsen van (online) content.

Wat is jouw kracht als tekstschrijver?
Als tekstschrijver leef ik me gemakkelijk in én versta ik de kunst om complexe materie toegankelijk te maken. Daarbij maak ik graag gebruik van de beproefde technieken van storytelling. Een goed verhaal verbindt, creëert draagvlak en geeft inzicht. Bovendien is een verhaal leuk om naar te luisteren, gemakkelijker te onthouden en eenvoudig om door te vertellen.

Wat heb je aan Tekstnet?
In de beginjaren van mijn lidmaatschap was ik nauwelijks actief. Nu volg ik regelmatig workshops en bijeenkomsten, ben ik lid van het blogteam en neem ik deel aan het tweejaarlijkse Tekstnetwerken. Het is inspirerend om collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Wat is je mooiste Tekstnet-ervaring?
Het was leuk om tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Amsterdam een TextTalk te geven over de Pecha Kucha: 20 presentatietips op basis van rituelen uit Japan, de bakermat van deze presentatievorm.

André Driessen – andries-advies.nl

 

 

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.