ALV 2018 in Hilversum

Geschreven in Fotoalbums, Verslag door Janine Scheper1 reactie

Gezellig vol druppelt de bovenzaal bij Luno Kitchen in Hilversum. De indringende beelden van de persfototentoonstelling in het Museum Hilversum vergeten we nu even. Het bestuur zit al klaar achter een lange tafel: welkom allemaal!

Allereerst op zoek naar een klokkenist, zodat we straks genoeg tijd overhouden voor de borrel. Rob Visser biedt zich aan en vervult deze rol perfect. Op de agenda staan eerst de jaarlijks terugkerende zaken: het verslag van de vorige ALV, jaarverslag 2017, jaarrekening 2017, het verslag van de kascommissie en de begroting voor 2018.

Uitgaven, leveringsvoorwaarden en Plusplan

Voor penningmeester Annemarie Barbier is dit de laatste keer dat zij met woorden, stapelbare glazen en blokjes duplo aan ons uitlegt hoe het zit met de inkomsten en uitgaven van onze vereniging. De kascommissie oordeelt dat het helemaal goed zit met de financiën van Tekstnet.

Voorzitter Marèse bedankt de commissie die samen met jurist Janneke Boerman de nieuwe Algemene voorwaarden voor Tekstnet heeft opgesteld. Het zijn bijzonder leesbare voorwaarden geworden. Stuur ze mee met elke offerte en opdrachtbevestiging, anders zijn ze niet rechtsgeldig. De voorwaarden deponeren is niet nodig.

Veel dank ook voor de Pluscommissie die de kaders van onze blijvend-leren-toekomst zo duidelijk heeft vormgegeven. De concrete invulling en uitvoering daarvan volgt komende maanden. In deze overgangsfase heb je 3 jaar de tijd om genoeg pluspunten te verdienen.

Tekstblad, forums en AVG

De door leden ingebrachte punten zijn: Tekstblad, het forum en de nieuwe privacywetgeving AVG. Over de AVG krijgt iedereen binnenkort meer informatie. Het forum is een punt van aandacht zodra de Tekstnetsite weer goed functioneert.

Verhit is de discussie over de relevantie van Tekstblad: wegen de kosten op tegen de baten? Marnix-H. Simonis interpreteert de uitkomsten van de ledenenquête over Tekstblad negatiever dan het bestuur. Diverse leden vallen hem daarin bij, terwijl een nieuw lid juist heel positief is. De leden zijn het eens met het bestuursvoorstel: de redactie krijgt 1 jaar de tijd om de inhoud relevanter te maken, daarna houden we een ledenenquête (met betere vragen) en volgt een besluit. Maar liefst 9 leden melden zich direct aan voor de meelees- en meedenkcommissie!

Tekstnetwerken 2018

Noteer 11 september a.s.: Tekstnetwerken 2018 (TNW) vindt plaats in…. sportcentrum Papendal in Arnhem! Ga voor goud | tekstschrijven als topsport is het thema van deze dag vol workshops en activiteiten. Het programma volgt nog.

Hulp gevraagd!

Tekstnet = beter met jouw hulp! Dat staat bovenaan de klussenintekenlijst die iedereen krijgt. Zonder hulp van leden kan het bestuur alle ambitieuze en leuke plannen niet waarmaken. Gelukkig zijn veel mensen bereid om te helpen met de eenmalige, kortlopende  en langlopende klussen op de lijst. Zoals helpen tijdens TNW of webredactielid worden.

Tot slot het formele inhameren en uithameren van bestuursleden:

  • Tot ziens Anneke Nunn en penningmeester Annemarie Barbier.
  • Welkom secretaris Leonore Pulleman, bestuurslid communicatie Ingrid Brons en vicevoorzitter Janine Scheper.

Wie o wie wordt onze nieuwe penningmeester? Uitgebreide financiële kennis is niet nodig, enige affiniteit met cijfers is fijn: vacature penningmeester.

Verslag: Janine Scheper, foto’s: Mattijs Diepraam

Meer weten? Bekijk de notulen onderaan de ALV-pagina.

[justified_image_grid]

Reacties

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.